Índia 2
La gent que va a fer un camp de treball ja està predisposada a treballar en equip, per tant la gent amb la que et relaciones és molt maca. En el meu cas, vaig estar en una escola i vaig ensenyar anglès. Ens van posar a una classe i més que ensenyar-hi teoria, el que fèiem era fer-hi jocs. Allà no tenen ni jocs ni materials o sigui que si en porteu d’aquí i que es puguin adaptar PERFECTE!!
Jo aconsellaria intentar vestir-te com ells. En el meu cas, a l’Índia, vaig portar panjabis. A ells els agrada veure com t’integres i estan més oberts a tu si intentes actuar com ells. Jo vaig estar en un poble on no havien vist estrangers, els xoca la teva cultura, estan molt interessats, però a vegades els pot arribar a xocar tant el que expliques que més val no excedir-te amb opinions.
Com moure’s
Al arribar a Bangalore vam dormir a un hotel el primer dia, després amb rickshaws anàvem a tot arreu. És molt útil la guia Lonely Planet, IMPRESCINDIBLE! Va bé per saber els km que hi ha entre pobles i fer-te l’idea del que els has de pagar.
Com comunicar-se
Bàsicament en anglès. La primera setmana ens van fer unes classes de la llengua autòctona de la zona. Personalment penso que està molt bé saber algunes paraules o alguna frase amb el seu idioma.
Jo portava els diners a sobre durant els dos mesos que hi vaig estar. Vaig fer-me dues
targetes per si n’havia de treure per allà. La vida a l’Índia és molt, molt barata.
Alimentació
Bàsicament arròs amb salses i molt picant! Si viatges pel Nord (més turístic) trobaràs menjar continental, per Sud és més difícil. A vegades et trobes algun Pizza Hut! I allà, l’agraeixes…
Viatjar abans o desprès del camp
Jo vaig viatjar després del camp. Si pots és una bona opció, ja que t’has adaptat al país i et pots moure amb més seguretat.