Experiències

Art and Environment in the East of Iceland / Islandia

Entitat organitzadora

WF

Localitat

Reykjavik/Eskifjördur

L’experiència en el projecte

Al ser a l’hivern, el grup era petit (6 voluntaris), però sempre vam estar amb més gent, d’altres camps o coordinadors. La gent molt maca.
Vam preparar una presentació, un “quiz” i un taller sobre medi ambient per a nens. Però només vam anar a dues escoles l’últim dia i vam tenir molt poc temps. A més, els nens eren més petits del previst i no va acabar de funcionar.
L’organització, Worldwide Friends, és una mica caòtica, no vam tenir un campleader fix, perquè al principi estaven en una formació.
Les excursions a Islàndia valen molt la pena, però em van faltar més activitats pel temps lliure.

Com preparar-se el viatge

Es pot utilitzar la targeta sanitària europea. Suposo que els preus dels bitllets pugen força a l’estiu, però sempre són més barats fent escala a alguna ciutat europea com Ginebra o Londres.
No us oblideu el banyador per anar a les piscines, aigües termals…

Introducció a la cultura i la societat

En general, la gent és molt amable i força oberta. Són molt confiats, no pateixen gens perquè els puguin robar la bossa.
La població es concentra a Reykavik i els seus voltants. A la resta d’illa els paisatges són espectaculars, però també és molt deshabitada.
Val molt la pena anar a alguna piscina pública, valen 600 corones (4 euros), la sensació de banyar-se en aigua calenta a l’aire lliure amb temperatures baixes és genial.

Com moure’s

Cal arribar a Reykjavik el dia abans que comenci el camp. Des de l’aeroport hi ha força autobusos, i et fan descompte per ser voluntari amb un val de l’organització.
No vam poder desplaçar-nos als fiords de l’Est fins al cap d’uns dies d’haver arribat a causa del mal temps. L’organització t’hi porta en minibus, pagant 150 euros més per anar i tornar. Val la pena perquè durant el trajecte pares a llocs espectaculars.

Un cop vam arribar a Eskifjordur, vivíem en una antiga escola on no hi havia dutxes, per això anàvem gairebé cada dia a la piscina municipal, on teníem entrada gratis. Són 20 minuts caminant, però també es pot fer autoestop fàcilment.

Per dins a Reykjavik hi ha bona comunicació d’autobusos si heu d’anar d’una banda a l’altra, a la ciutat no és tan comú fer autoestop.

Com comunicar-se

Pràcticament tothom parla bé l’anglès, l’islandès és molt difícil.

Diners

La vida és força cara, ja que ho han d’importar gairebé tot. Els diners es poden canviar fàcilment a l’aeroport, però tingues en compte que un cop allí, es pot pagar tot en targeta.
Worldwide Friends, l’organització, no accepta targeta, però sí que els ho pots pagar tot en euros o en corones (inscripció, transport, excursions, allotjament abans o després del camp…).

Alimentació

Al camp feiem nits culturals i cuinàvem els mateixos voluntaris. És una bona manera de provar menjar de molts països diferents en pocs dies. El menjar típic és el peix (fins i tot balena, tauró…) i el xai (totes les parts…).
El Bonus és el supermercat més barat, amb preu similar al de Catalunya o una mica més car, depèn del producte. L’alcohol el venen separadament a una botiga anomenada Vinbudin, val la pena comprar-hi la cervesa si en voleu, perquè als bars normalment val 900 corones (6 euros).

Viatjar abans o desprès del camp

Després del camp em vaig quedar uns dies més a Reykjavik. Recomano fer alguna excursió si no la feu durant el camp, amb l’organització és més barat que amb les companyies turístiques.

El golden circle és la més típica, però està molt bé. També vaig veure llocs espectaculars a la costa sud en el trajecte d’anada i tornada cap a l’est (glaceres, poblets típics, cascades, un llac glaçat impressionant, platges brutals…). El blue lagoon és natural, però és car i una gran atracció turística. No gaire lluny de Reykjavik (Hveragerdi) hi ha rius termals (hot springs) molt més tranquils. Aneu-hi si el temps ho permet!

A l’hivern és complicat moure’s per l’illa, per això vaig optar per quedar-me a Reykjavik fent couchsurfing, vaig conèixer islandesos i em van ensenyar llocs nous, com ara unes coves de lava!

Contacte voluntària: juliamullerat@gmail.com

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!