EST 38/ MARJAMAA FOLK FESTIVAL / Estònia
Localitat
Estònia, Marjamaa, un poblet a una hora en cotxe de Tallinn, la capital.
L’experiència en el camp
Erem 8 voluntaris que ajudavem a organitzar un festival de dansa tradicional on hi havia convidats 4 grups d’arreu del món. L’ambient era molt familiar, era l’esdeveniment de l’any en aquell poble i per tant tothom anava a veure les actuacions i anava al centre cultural a aprendre les danses d’altres països als vespres.
La feina dels voluntaris va ser netejar la zona on es feien les actuacions, posar i treure cadires, muntar carpes, decoració, etc.
Teniem un camp leader amb el que vam estar molt a gust i el dia que vam tenir lliure ens va portar a visitar altres parts de la regió.
Com preparar-se el viatge
Al ser dins Europa només vaig necessitar DNI i targeta sanitària europea, tot i que també tenia la del RACC.
Vigilar no deixar-se el que està especificat en el full on es descriu el camp i pensar amb la feina que vas a fer.
Sempre està bé dur alguna cosa de menjar del país per compartir amb els altres voluntaris.
El que em va sobtar més és que sempre acompanyaven el plat amb patates bullides i una espècie de salsa, tot i que estava bo era foça repetitiu; i no acompanyaven els àpats amb aigua.
Com moure’s
Per arribar fins al camp des de l’aeroport de Tallinn és molt senzill i t’ho expliquen molt bé quan rebs el full amb la informació, i si tens algun dubte te’l responen ràpidament.
En el meu cas vaig haver de fer el viatge sola perquè el meu vol arribava més tard que l’hora a la que havien quedat la resta dels voluntaris amb el camp leader a l’aeroport, en el cas que hagués arribat a temps només hagues hagut d’esperar fora de l’aeroport.
Si us passa com a mi, s’ha d’agafar l’autobus número 2 cap al centre de la ciutat (es troba molt fàcilment) i parar a la tercera parada, Autobussijaam, on trobareu una estació d’autobusos per agafar un altre bus fins a Marjamaa. Un cop al poble, a mi em van venir a buscar a la parada i em van portar fins al lloc on ens allotjavem.
En anglès
Diners
Utilitzen l’euro, jo vaig portar diners en efectiu i no en vaig gastar masses, només pel transport i poca cosa més.
Alimentació
El menjar del camp és força repetitu, es basa en patates bullides, pasta, carn i una mica d’amanida. L’esmorzar és senzill, hi ha o una espècie de farinetes o pa de motlle amb pernil dolç i formatge.
Viatjar abans o desprès del camp
Jo vaig viatjar amb mes gent del camp despres i la veritat es que ho recomano molt. Vam fer un grup molt maco i l’ultima setmana despres del camp va estar molt be.
Tots ja haviem sigut victimes de les estafes i ens vam convertir en experts en el bargain. Haver fet primer el camp on la gent i els camp leaders et mimen tan (veureu que els locals us tractaran de meravella i us obriran les portes de casa) t’ajuda a enfrentar-te despres a la jungla de les grans ciutats com Jaipur, Delhi, Agra…
Jo recomanaria despres…
Altres consells
Si viatgeu per l’India abans o despres del camp, feu-ho com un local. No aneu al luxe, agafeu busos locals o trens (en sleeper class, no baixeu d’aquesta o morireu sepultats per la multitud si aneu amb motxilles), parleu molt amb la gent, no us agobieu perque tothom us miri, igual que a vosaltres us sorprendran les coses d’alla per ells veure un “blanc” tambe es curios. I el consell mes important, a l’India tot requereix el seu temps, mai prengueu una decisio precipitada perque no teniu temps. Es part del viatge haver-se d’estar dos hores en una estacio de busos preguntant preus i horaris i que t’enviin cadascu a una finestreta diferent amb informacions diferents… enjoy India! Es un pais ple de contrastos and the place where everything is possible.
Contacte de la voluntária, Clàudia Ribó : diaclau.ribo@gmail.com